Пільги на розмитнення «євроблях»: Южаніна розповіла, хто має на них право

Читать на русском
За словами Южаніної, на пільги можуть претендувати люди, які придбали автомобіль виключно з великої необхідності.

Пільги на розмитнення авто на єврономерах - «євроблях» можуть бути застосовані лише до соціально незахищених категорій громадян.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила глава комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, передає прес-служба партії «Блок Петра Порошенка».

Названо найдорожчі розмитнені «євробляхи»В Україні за час дії законів про пільгові ставки на розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією розмитнили два автомобілі марки Porshe, два Mercedes-Benz G і V класу, а також один Bentley.

Нардеп підкреслила, що вимоги представників руху «Авто Євро Сила» до Верховної ради скасувати акциз на ввезений в Україну автотранспорт та відтермінувати введення штрафних санкцій не можуть бути виконані.

«Термін проведення акції абсолютно недоречний. Вона не може призвести ні до якого результату. За період пільгового розмитнення, який тривав 180 днів, було доречно звертатися до нашого комітету і обговорювати можливі компромісні рішення. Але таких зустрічей не відбувалося… Це (пільги, - ред.) стосується людей, які придбали автомобіль виключно з великої необхідності. Це люди з інвалідністю, опікуни осіб з інвалідністю і багатодітні сім’ї, яким немає де знайти гроші для митного оформлення авто», - зазначила парламентар.

Южаніна повідомила, що звернулася до Міністерства фінансів та Міністерства соціальної політики з пропозицією розглянути можливість допомоги соціально незахищеним категоріям громадян вирішити проблему розмитнення авто.

Нагадаємо, раніше Южаніна анонсувала, що податковий комітет може підготувати певні пільги при розмитненні авто на іноземній реєстрації («євроблях»). Вона підкреслювала, що в комітеті задумалися, як допомогти тим, хто не має реальної можливості розмитнити автомобіль при тому, що авто вкрай необхідне.

Пільговий період розмитнення авто на іноземній реєстрації тривав протягом трьох місяців до 22 лютого. Протягом цього часу власники «євроблях» могли отримати українські номери, заплативши половину стандартного акцизного збору.

Так, за час пільгового періоду митниці оформили 218 тис. транспортних засобів.

Як відомо, сьогодні «євробляхери» перекрили урядовий квартал.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: