Супрун розповіла, як боротися з герпесом

Читать на русском
Основні способи зараження вірусом: незахищений секс, загальний посуд на момент активізації інфекції і від батьків до дітей.

Герпес на губах не можна вилікувати народними засобами.

Про це в Facebook розповіла виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає «Слово і Діло».

Існує кілька типів інфекції герпесу. Супрун виділила два з них - герпесвірус людини 1 та 2 (ГВЛ-1 і ГВЛ-2). Вірус другого типу викликає більшою мірою генітельно-анальні інфекції, а першого - рота, губ та інших частин голови. Хоча обидва з них можуть вражати всі частини тіла.

Основні способи зараження вірусом: незахищений секс, загальний посуд на момент активізації інфекції і від батьків до дітей. Після зараження інфекцією вірус назавжди залишається в організмі. На деякий час він може активізуватися.

Щоб зменшити частоту появи герпесу варто проводити терапію, використовуючи спеціальні препарати.

Поради від Супрун, щоб вірус довше «спав»:

 - користуватися сонцезахисними кремами;  - перед поїздкою в гори або на море, де високий індекс УФ, можна пройти превентивний курс протигерпесний препаратами;  - ніякі «імуностимулятори» не запобігають повторному виникненню герпетичної інфекції; немає доказів ефективності мазей із антигерпетичними компонентами;  - якщо герпес проявляється 1-3 рази на рік, то краще обійтися епізодичною терапією (раз на рік або в разі загострення) - інакше є ризик розвитку стійкого до терапії штаму вірусу;  - люди, чия імунна система ослаблена протипухлинною терапією або ВІЛ-інфікованим людям слід запобігати загострення герпесу медикаментозно і постійно;  - перед введенням філерів в обличчя або проведенням дермабразії треба провести короткий курс терапії протигерпесними препаратами, якщо є розуміння, що існує ризик прояву герпесу.

Раніше Супрун розповіла про зустріч в Офісі президента.

Також нагадаємо, Супрун назвала основні причини раку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: