РНБО ігнорує вакцинацію – Супрун

Читать на русском
Уляна Супрун навела невтішну статистику щодо вакцинації в Україні, а також щодо серйозних хвороб, яким можна легко запобігти за допомогою вакцинації.

РНБО Укаїни не реагує на звернення Уляни Супрун про те, що ситуація з вакцинацією в країні має загрозливий характер.

Як пишет «Слово і Діло», про це в. о. міністра охорони здоров'я написала на своїй сторінці у Facebook у понеділок, 12 серпня.

«Моєю першою ініціативою після приходу в Міністерство охорони здоров'я України було звернення до РНБО із закликом скликати засідання з питання вакцинації населення. Ані публічні, ані офіційні звернення не допомогли», – зазначила Супрун.

Вона нагадала, що в 2014 році менш ніж 40% дітей були вакциновані. Протягом останніх шести років в Україні відзначається зростання кількості хворих на гемофільну інфекцію у 10 разів, на кашлюк – у 3,5 рази, захворюваність на дифтерію зросла в 2,5 рази, правець – у 2 рази. На стабільно високих позначках тримається захворюваність на гострий і хронічний гепатит В.

Станом на середину 2019 року зареєстровано понад 54 тисячі випадків захворювання на кір, а з початку спалаху померли 39 людей.

Супрун наголосила, що всі вакцини, необхідні для імунізації згідно з календарем щеплень, у країні є.

«Вони якісні, безпечні та ефективні. Це вакцини від 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та ХІБ-інфекції», – пояснила Супрун.

Вона також заявила, що з 2016 року показники охоплення вакцинами поліпшуються. Але цього недостатньо для формування міцного колективного імунітету. Потрібно, щоб рівень вакцинації населення становив 95%.

«Лише своїми зусиллями МОЗ України значно важче зробити вакцинацію пріоритетом для представників місцевої влади. Але підняти це питання на національний рівень може засідання РНБО», – написала Супрун і закликала РНБО не ігнорувати небезпеку для життя українців.

Як повідомлялося, раніше Супрун нагадала про щеплення перед школою, а також показала приклад, зробивши щеплення від дифтерії та правця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: