Дубілет закликав українців повідомляти про випадки рейдерства

Читать на русском
Співзасновник Monobank Дмитро Дубілет, який став радником тимчасового виконувача обов'язків голови СБУ Івана Баканова, закликав українців повідомляти про випадки рейдерства.

Співзасновник Monobank Дмитро Дубілет, який став радником тимчасового виконувача обов'язків голови СБУ Івана Баканова, закликав українців повідомляти про випадки рейдерства.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

Уряд схвалив «антирейдерський» законопроектКабмін підтримав антирейдерський законопроект, який передбачає позбавлення комунальних підприємств права здійснювати реєстраційні дії.

«Звертаюся до всіх з проханням. Ми шукаємо свіжі випадки шахрайства (2-3 роки), коли нерухомість, земля або бізнес незаконно поміняли свого власника через незаконні дії реєстраторів. Якщо ви знаєте, хто б міг розповісти про такий випадок, напишіть, будь ласка, емейл на [email protected]. У цьому емейл опишіть дуже коротко, яка власність і за яких обставин була вкрадена, а також контактний телефон того, кому ми могли б зателефонувати і розпитати деталі. Все анонімно. Ми вивчаємо кейси виключно для побудови правильних бізнес-процесів », - зазначив Дубілет.

Він також написав, що рейдерство - величезна проблема для України.

«Просто вражає, реєстратори (а їх під 10 тисяч) можуть в нашій країні запросто переписати нерухомість, землю або бізнес на нового власника. Причому бізнес-процес побудований так, що попередній власник може нічого про це не знати. Через це Україна втрачає мільярди. Адже і через цю проблему на наш ринок не заходять іноземні банки (= дешеві кредити) і взагалі іноземний бізнес», - пояснив Дубілет.

Нагадаємо, колишній заступник голови правління ПриватБанку Дмитро Дубілет заявив, що його запросили взяти участь у «крутих проєктах боротьби з корупцією», які організовують Офіс президента, СБУ й інші держоргани.

Раніше Дубілет розповів, як планує боротися з корупцією в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: