На Прикарпатті затримали за хабар начальника митного поста

Читать на русском
Чиновник вимагав гроші від підприємців за нестворення штучних перешкод під час розмитнення товарів, що ввозяться з ЄС.

Слідчі Державного бюро розслідувань викрили начальника одного з митних постів Івано-Франківської митниці ДФС на вимаганні хабаря в розмірі 2500 доларів.

Про це повідомляє прес-служба ДБР у понеділок, 19 серпня, пише «Слово і Діло».

«За попередньою інформацією, він вимагав неправомірну вигоду від фізичних осіб-підприємців за нестворення штучних перешкод під час розмитнення товарів, що ввозяться з країн ЄС; для безперешкодного оформлення товару "тканина для виготовлення ролетів" керівник митного поста вже отримав 2000 доларів», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що чиновника затримали згідно зі статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України під час отримання хабаря. Йому готують повідомлення про підозру.

«У разі доведення провини, посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна», - додали в ДБР.

Раніше в Києві затримали лікарів з Інституту раку за хабарі. Медики вимагали від онкохворих пацієнтів до 70 тисяч гривень хабаря за видачу безкоштовних ліків, закуплених за державні кошти.

Також повідомлялося, що в Рівненській області судитимуть командира військової частини за вимагання та отримання $10 тисяч хабаря.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: