Дубілет розповів, як захищатимуть бізнес від рейдерства вже у вересні

Читать на русском
Дмитро Дубілет, який став радником тимчасового виконувача обов'язків очільника СБУ Івана Баканова, розповів, як захищатимуть бізнес від рейдерства.

Дмитро Дубілет, який став радником тимчасового виконувача обов'язків очільника СБУ Івана Баканова, розповів, як захищатимуть восени бізнес від рейдерства.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

Дубілет закликав українців повідомляти про випадки рейдерстваСпівзасновник Monobank Дмитро Дубілет, який став радником тимчасового виконувача обов'язків голови СБУ Івана Баканова, закликав українців повідомляти про випадки рейдерства.

«Продовжую вас знайомити з нашою боротьбою проти рейдерства. Нижче я розповім про проект, який, за нашою оцінкою, дозволить істотно знизити рейдерство проти бізнесу», - пояснив Дубілет.

За його словами, восени запустять пілот Мін'юсту/Кабміну, який дозволить бізнесу легше захищатися.

«Ми хочемо дати можливість будь-якому бізнесу доповнювати свій статут простим положенням: реєстраційні дії, пов'язані з цим бізнесом, повинні супроводжуватися додатковим електронним документом, на які накладено ЕЦП осіб, які визначить бізнес. Якийсь бізнес визначить, що досить ЕЦП директора. Інший - ЕЦП окремих або всіх власників. Кожен нехай вирішує сам. Зміни до статуту вносяться, як і зараз, через нотаріусів. Це зобов'яже всіх реєстраторів перед проведенням реєстраційної дії перевіряти, чи немає у бізнесу цього додаткового захисту. Якщо він є, то вимагати відповідний ЕЦП. Таким чином, бізнес зможе реально захиститися. Адже крадіжка або злом ЕЦП - це набагато більш рідкісні кейси, ніж, умовно, підкуп реєстратора (це я знаю ще з банківського досвіду) », - розповів Дубілет.

Нагадаємо, Дубілет закликав українців повідомляти про випадки рейдерства.

А в Зеленського розповіли, що за повідомлення про корупцію планують надавати винагороду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: