Майбутній нардеп від «Слуги народу» Бужанський образив журналістку: реакція соцмереж

Читать на русском

Максим Бужанський, який пройшов до парламенту за списком Слуги народу, назвав журналістку НВ тупою вівцею.
Слово і Діло

Майбутній народний депутат від «Слуги народу» Максим Бужанський образив журналістку «Нового времени» Ольгу Духнич.

Духнич під час інтерв'ю з лідером партії Дмитром Разумковим сказала, що Максим Бужанський ностальгує за СРСР і часами Віктора Януковича.

«Чергова тупа вівця, що представляється журналісткою одіозного ЗМІ НВ, в інтерв'ю з представником «Слуги народу» заявила, що я ностальгую за СРСР і «часами Януковича». Розумію, що деякі колеги занадто стримані, щоб називати речі своїми іменами, тому прийду їм на допомогу. Тупа вівця з одіозного ЗМІ», – написав Бужанський в своєму Telegram-каналі.

«Слово і Діло» подивилося, що про поведінку майбутнього нардепа думають у соцмережах.

«Ось що мене неприємно вражає це повне мовчання «слуг» з приводу неетичної поведінки Бужанського щодо журналістки. Грантоїди, журналісти, активісти, політологи та політтехнологи всіх мастей, які ще вчора освоювали кошти Дядька Сема у сфері боротьби за свободу слова, зараз вирішили, що свобода є лише в їхнього слова», – написав Микола Мельник.

«Головний «слуга народу» Володимир Зеленський у нас сильно любить публічні прочуханки, як ми вже побачили. Так ось. Я з наполегливим нетерпінням чекаю публічної прочуханки Бужанського ним і головою партії, майбутнім спікером Дмитром Разумковим. Не тому, що мені хочеться поулюлюкати під попкорн, ні. А тому, що це питання червоних ліній. Якщо «Слуга народу» зараз цю червону лінію не проведе – різко, публічно й однозначно – значить, вони підтримають Бужанського та його висловлювання. Їхнє мовчання буде рівносильно крику нам в обличчя: «Та всі ви – тупі вівці й барани!», – вважає Данило Мокрик.

«Не варто ображатися на Бужанського – чувак поводиться абсолютно органічно, він прийшов до успіху й прикидатися людиною йому не потрібно. Ми можемо або проковтнути «тупу вівцю», або просто зробити все аспекти життя мандата, особливо фінансовий, максимально прозорими, а його самого – максимально токсичним для партії й президента, настільки токсичним, що іншого виходу, ніж порвати, в них не буде. Отже, колеги, вилка тут дуже проста – або четверта влада, або «тупі вівці», – написав Сергій Іванов.

«Проросійська самозакохана особина з майбутньої фракції «Слуги народу» назвала журналістку НВ Ольгу Духнич, розумницю й профі, «тупою вівцею». Порада, яку можна не слухати, але потім переконайтеся самі. Володимир Зеленський, Дмитро Разумков, Давид Браун, краще позбудьтеся цього реваншистського епатажного баласту раніше, ніж він потягне вашу політичну силу на дно», – написав Айдер Муждабаєв.

«Такий випад ставить всіх «слуг народу» в дуже цікаве становище. Опоненти Зеленського тепер вимагатимуть від нього такого ж розносу в стилі «а ля Лукашенко», який йому радять застосовувати до переляканих регіональних чинуш, вже до свого депутата. Не зробить – скажуть, що злякався. Зробить – можуть у своїй фракції напружитися, «своїх б'ють». Десь у таке ж становище поставлений Разумков та інше керівництво фракції. Журналісти (які «нам уже не потрібні») з цієї історії довго злазити не будуть (ну, я сподіваюся). І всі ці веселощі вже почалися до вступу нових депутатів на посаду», – написав Тарас Загородній.

Нагадаємо, глава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що команді Володимира Зеленського не потрібні журналісти для спілкування із суспільством.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: