Разумков розповів про свою майбутню зарплату на посаді спікера

Читать на русском
Зарплата спікера в українському парламенті нового скликання становитиме близько 50 тис. грн на місяць.

Зарплата спікера в українському парламенті нового скликання становитиме близько 50 тис. грн на місяць.

Як пише «Слово і Діло», про це в інтерв'ю «НВ» заявив голова партії «Слуга народу» і можливий спікер Ради Дмитро Разумков, додавши, що цієї суми йому достатньо.

Дмитро РазумковНародний депутат України

На запитання журналіста, скільки складе зарплата спікера Ради, Разумков відповів: «Не цікавився, але приблизно знаю, що близько 50 тис. грн, і мені достатньо, я сформував собі матеріальну подушку за рахунок бізнесу".

При цьому Разумков додав, що зарплата нардепів могла бути більшою, але на тлі мінімальної це хороші гроші.

«Майбутній депутат парламенту буде отримувати зарплату в 36−37 тис. грн, з доплатами – до 50 тис. грн. Це справедливо?» – запитала журналістка.

«Якщо чесно, то ні, вона могла би бути більшою. Хоча це хороша зарплата на тлі мінімальної, але недостатня. Ми тільки йдемо до того, що є, наприклад, у європейських депутатів – гідна зарплата і хороший соціальний пакет, коли людина тримається за цю роботу і розуміє її престиж… За 40 тис. грн не купиш шестисотий Mercedes, але жити можна цілком гідно. Далі питання твоїх цінностей. Якщо ти корупціонер, тебе і мільйонні заробітки не зупинять», – відповів Разумков.

В офіційному виданні парламенту «Голос України» в середу, 7 серпня, опублікували офіційні списки народних депутатів України, обраних на позачергових виборах 21 липня 2019 року. Відзначається, що в цьому складі ВР будуть 424 нардепи, з яких 254 – обрані за партійними списками або у мажоритарних округах від партії «Слуга народу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: