Для спілкування із суспільством журналісти не потрібні: в мережі обговорюють заяву Богдана

Читать на русском

Андрій Богдан заявив, що команді Зеленського не потрібні журналісти для спілкування із суспільством. За його словами, виборча кампанія це довела.
Слово і Діло

Глава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що команді Володимира Зеленського не потрібні журналісти для спілкування із суспільством, це вони роблять без посередників.

«Це мій крок щодо мого керівництва, до президента України, до суспільства, а не до журналістів. Класичні журналісти звикли саме себе усвідомлювати як суспільство. Але, як довела наша виборча кампанія, ми спілкуємося із суспільством без посередників, без журналістів», – сказав Богдан, коментуючи історію зі своїм «звільненням».

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про слова Богдана.

«Неправильна заява, з огляду на те, що нового президента досить довго готував один єдиний канал. Неправильна заява, тому що журналісти злопам'ятні й такого ставлення не пробачать. Неправильна заява, тому що журналісти в Україні розслідують злочини й доносять результати суспільству, а влада – ні. Неправильна заява, тому що саме журналісти гуртом за останні три місяці з Богдана зробили медіа зірку, врешті-решт», – написав Максим Назаров.

«Просто ми живемо в епоху, коли технології дійсно звільняють від посередників. І сьогодні будь-яка людина може безпосередньо спілкуватися і з Трампом, і з Зеленським через акаунти в соціальних мережах. Силу має той, хто генерує інтерес. Яскравий приклад той же Шарій. Можна сперечатися про його погляди, але він генерує цікавий контент, а весь Мінстець Порошенка – ні. В підсумкуМінстець пролетів начисто Шарику. Тому Богдан має рацію в тому, що сьогодні не потрібні посередники. Потрібні ті, хто тримає у фокусі й тонусі різношерсту аудиторію», – вважає Юрій Романенко.

«Нашим медіа, нарешті, доведеться згадати про стандарти. Нашим медіа, нарешті, доведеться відмовитися від «журналістики зливів». Сприймаючи будь-який злив від будь-якого джерела не як привід для публікації, а лише як привід для проведення свого реального глибокого розслідування. І, нарешті, найголовніше. На мою думку, кожне видання просто на стіні має повісити в себе ці історичні слова Андрія Богдана: «ми спілкуємося із суспільством без посередників, без журналістів». Тобто прийшов час, коли медіа, журналісти не потрібні владі для їх піару! Грубо кажучи, ми маємо йі можемо згадати, нарешті, що головна функція медіа – не ретранслювати відповіді, а ставити запитання», – написала Наталія Лигачова.

«Що ж робити, запитаєте ви? Повертати якісну журналістику. Подивіться, наприклад, на провідні західні видання, багато з яких існують уже по 100-200 років. Вони не втрачають ваги ані серед політиків, ані серед аудиторії, при тому, що інтернет там давно і якісніший, ніж у нас. Тому що в них є авторитет, їхній думці довіряють. Повертати в медіа принципових людей, які мають свою думку. Зараз замість них в основному ми бачимо симпатичних флюгерів», – написала Вікторія Свєтлова.

«Ми їм не потрібні. Точніше, потрібні лише для підтримки сигналу. Люди хочуть прямої комунікації і тащаться від інтерв'ю Теслі. Будь-яке наше обурення цим фактом буде осміяне. І не командою Зеленського, а суспільством. Тобто нашими читачами/глядачами/слухачами. Але ми ще будемо потрібні. Не команді Зеленського, а суспільству. Коли/якщо воно розчарується. І це може статися вже завтра. Або не статися. Час покаже, а поки так», – написав Сергій Щербина.

Нагадаємо, заяву про відставку глави ОП Андрія Богдана розіслав журналістам його заступник Кирило Тимошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: