Суд зобов'язав НАБУ порушити справу щодо голови Одеського АМКУ

Читать на русском
Столичний райсуд зобов'язав Національне бюро відкрити справу за фактами можливої розтрати коштів, зловживання службовим становищем посадовцями Одеського відділу Антимонопольного комітету.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро порушити кримінальне провадження за фактами можливого вчинення керівником та посадовими особами Одеського обласного територіального управління Антимонопольного комітету України зловживання службовим становищем, розтрати майна і протидії законній господарській діяльності.

Таке рішення 14 серпня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергій Коробенко за результатами розгляду скарги громадської організації «Центр з надання правової допомоги» на бездіяльність НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

За словами керівника ГО, НАБУ попри одержання поштою заяви про вчинення злочину керівником Одеського ОТУ АМКУ Дмитром Корчаком та іншими посадовцями, так і не порушило провадження. Тому ГО подала заяву до суду заяву про бездіяльність НАБУ. Вивчивши скаргу, суддя її задовольнив і зобов'язав Національне бюро порушити справу за заявою ГО.

Нагадаємо, АМКУ порушив справу проти 18 облгазів олігарха Дмитра Фірташа. Раніше суд відмовив фірмі з орбіти братів Дубневичів у позові до АМКУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: