АМКУ порушив справу проти 18 облгазів Фірташа

Читать на русском
Антимонопольний комітет України розпочав розгляд справи про порушення 18 газорозподільчими компаніями закону Про захист економічної конкуренції.

Антимонопольний комітет України розпочав розгляд справи про порушення 18 газорозподільчими компаніями закону «Про захист економічної конкуренції".

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба АКМУ.

Згідно з повідомленням, порушення є призначення громадянина Великої Британії Девіда Етоні Ховарда Брауна головою наглядової ради одночасно у всіх компаніях без отримання відповідного дозволу органів АМКУ.

Йдеться про наступні підприємства: «Сумигаз», «Запоріжгаз», «Чернігівгаз», «Дніпропетровськгаз», «Львівгаз», «Хмельницькгаз», «Криворіжгаз», «Тисменицягаз», «Миколаївгаз», «Київоблгаз», «Івано-Франківськгаз», «Рівнегаз», «Дніпрогаз», «Закарпатгаз», «Чернівцігаз», «Харківміськгаз», «Житомиргаз», «Харківгаз».

Як зазначили в АМКУ, призначення Брауна є порушенням закону «Про захист економічної конкуренції» та дає підстави вважати:

зазначені товариства єдиним суб’єктом господарювання; зазначені концентрації можуть мати негативні наслідки у вигляді монополізації товарного ринку, зловживання монопольним(домінуючим) становищем, суттєвого обмеження конкуренції на всьому ринку чи в значній його частині.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет розглядає справи за ознаками вчинення 20 операторами газорозподільних систем, контрольованих Дмитром Фірташем, порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Нагадаємо, Дмитро Фірташ був затриманий у Відні у березні 2014 року ФБР за запитом на екстрадицію. У липні міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер дав дозвіл на екстрадицію Дмитра Фірташа до США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: