Супрун провалила обіцянку розшити програму відшкодування вартості ліків

Читать на русском
Уляна Супрун обіцяла, що в програму державного відшкодування вартості ліків увійде більше захворювань.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун не виконала обіцянку про те, що нозологія програми державного відшкодування вартості ліків буде розширена.

Супрун дала таку обіцянку в листопаді 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

Нагадаємо, в 2016 році Кабінет міністрів встановив систему референтного ціноутворення на ліки трьох категорій: від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету II типу та бронхіальної астми. Це означає, що хворі отримають державну підтримку на компенсацію вартості ліків.

«Зараз ми починаємо з трьома програмами: серцево-судинні захворювання, діабет другого типу та бронхіальна астма. Згодом ми будемо розширювати програму реімбурсації», – заявила Супрун.

У січні цього року міністр повідомила, що планує розширити програму «Доступні ліки» в 2020 році, щоб до програми увійшло більше захворювань. Станом на липень програма «Доступні ліки» поширюється все на ті ж захворювання. З огляду на те, що Кабінет міністрів найближчим часом піде у відставку, Супрун не виконала свою обіцянку.

Нагадаємо, Уляна Супрун не виконала обіцянку про те, що МОЗ ініціює запровадження кримінальної відповідальності за продаж ліків без рецепта.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: