Супрун розповіла про надмірну вагу

Читать на русском
Надмірна вага визначається ІМТ 25-29.5. Ожиріння має три ступеня і починається з ІМТ 30 і більше.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про «здорову» і «шкідливу» вагу.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Щоб оцінити, чи все в порядку з вагою, слід спиратися на індекс маси тіла і співвідношення талії до стегон. Сама по собі вага не є достатнім орієнтиром. Здоровий індекс маси тіла - співвідношення ваги до квадрату зросту - коливається від 18.5 до 24.9. У багатьох людей насправді здорова вага, але вони вважають себе «жирними» (жінки) або «дрищами» (чоловіки) і прагнуть змінити свою вагу, хоча особливої ​​необхідності в цьому немає», – пише Супрун.

Надмірна вага визначається ІМТ 25-29.5. Ожиріння має три ступеня і починається з ІМТ 30 і більше. ІМТ менше 18.5 - малуватий.

Також Супрун навела приклад, як розрахувати індекс маси тіла: «вага = 68 кг, зріст = 165 см (1.65 м); розрахунок: 68 ÷ (1.65 в квадраті) = 24.98».

Крім того, співвідношення талії до стегон повідомить нас про небезпеку вісцерального ожиріння - талія має бути меншоювід стегон. У чоловіків це співвідношення має бути 0.9 або менше, а у жінок - 0.85 або менше.

«Вісцеральне ожиріння - це істотний ризик серцево-судинних хвороб, діабету 2 типу та еректильної дисфункції», – підкреслила в. о. голови МОЗ.

Але й недолік жиру шкідливий і навіть небезпечний для життя. Жирова тканина виділяє або змінює ряд гормонів. У жінок із дуже низьким вмістом жиру в тілі може початися дисменорея – порушення менструального циклу або його припинення.

Також Супрун озвучила небезпеку ожиріння: воно на 180% збільшує ризик раку підшлункової залози; зі збільшенням індексу маси тіла і окружності талії пропорційно зростає ризик раку прямої кишки; ожиріння часто призводить до депресії, ризику апное (зупинки дихання уві сні), діабету 2 типу, атеросклерозу та інших серцево-судинних хвороб і порушення роботи нирок.

Раніше Супрун нагадала про щеплення перед школою.

Також нагадаємо, Супрун не запровадила обіцяний механізм позбавлення ліцензії лікаря.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: