Місія ЄС оцінить цифровий ринок України

Читать на русском
Розпочала роботу місія Євросоюзу, метою якої є оцінка готовності цифрового ринку України до інтеграції з ЄС.

В Україні розпочала роботу оціночна місія Євросоюзу, метою якої є перевірка готовності телекомунікаційної сфери України до інтеграції з Єдиним цифровим ринком ЄС (DSM).

Як пише «Слово і Діло», про це в суботу, 17 серпня, повідомила прес-служба президента України.

Сьогодні в Офісі президента пройшла зустріч радника Зеленського Михайла Федорова з оцінною місією за участю представників профільного генерального директорату DG Connect Європейської комісії.

«Команда Президента чітко розуміє, що подальше прискорення економічного і соціального розвитку можливе лише за умови цифрових перетворень. Ми хочемо і готові швидко виконати всі умови, щоб стати частиною ініціативи ЄС щодо створення єдиного цифрового ринку. Для України це - надпотужні цифрові та економічні перспективи», - сказав Федоров на цій зустрічі.

Він розповів, що для нової Верховної Ради законопроект Про електронні комунікації буде одним з першочергових.

Представники місії ЄС акцентували увагу на необхідності забезпечення незалежності та ефективності регулятора у сфері телекомунікацій.

DSM - це планована економічна зона Євросоюзу з фокусом на телекомунікації та цифрову економіку. За оцінками європейських експертів, її створення може принести об'єднаній Європі додаткові 415 млрд євро щорічно і забезпечити створення сотень тисяч робочих місць. Стратегія спирається на європейські цінності справедливої ​​і відкритої конкуренції, відкритого і безпечного Інтернету, який забезпечує вільний потік інформації.

Нагадаємо, в липні Кабмін ліквідував офіс з євроінтеграції. В уряді повідомили, що це була стара недіюча структура, тому прийняли таке технічне рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: