Суд визнав законним закриття провадження щодо Гройсмана

Читать на русском
Солом'янський райсуд Києва визнав законним закриття кримінального провадження НАБУ щодо прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Солом'янський райсуд Києва визнав законним закриття кримінального провадження НАБУ щодо прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Про це йдеться в рішенні суду, яке було прийнято 20 червня і опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень, пише «Слово і Діло».

НАБУ проводило досудове розслідування по ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу з 23 листопада 2018 року.

Слідчі перевіряли можливі зловживання і халатність під час прийняття Кабінетом Міністрів України розпорядження № 376-р від 7 червня 2017 року про передачу будівлі санаторію в Моршині Львівської області до управління Державної прикордонної служби.

25 січня 2019 старший детектив бюро Артур Черенков в зв'язку з відсутністю складу злочину в діях голови уряду закрив провадження. На дану постанову подана скарга. Позивач вимагав скасувати закриття справи щодо Гройсмана та відновити розслідування, однак суд відхилив скаргу.

Детектив не встановив факту заподіяння шкоди державним інтересам у результаті прийняття розпорядження, що свідчить про відсутність об'єктивних і суб'єктивних ознак кримінального правопорушення, йдеться в матеріалах суду.

Раніше НАБУ розпочало досудове розслідування щодо Грицака.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: