Звільнення Кличка з посади голови КМДА: Гройсман провалив обіцянку

Читать на русском
Володимир Гройсман передумав виносити на розгляд Кабміну питання звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман не виконав обіцянку про те, що на найближчому засіданні уряду буде розглянуте питання звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Обіцянка Гройсман давав 26 липня, нагадує «Слово і Діло».

24 липня президент Володимир Зеленський попросив Кабінет міністрів звільнити Віталія Кличка з посади голови КМДА.

«Як прем'єр-міністр я внесу це питання на найближче засідання уряду для розгляду. Всі попередні рішення такого характеру були підтримані урядом. Я не заважав попередньому президенту призначати голів адміністрацій, і не буду заважати президенту чинному. Як уряд визначить – подивимося. Ми обговоримо це питання й проаналізуємо», – повідомив Гройсман.

З 29 липня до 11 серпня засідань Кабміну не було через те, що Гройсман пішов у відпустку. Уряд зібрався сьогодні, 14 серпня, проте прес-секретар прем'єра Василь Рябчук повідомив, що звільнення Кличка не розглядатимуть: «Питання узгодження звільнення Віталія Кличка обговорили з чиновниками. Ухвалили рішення, що чинним складом уряду розглядатися він не буде».

З огляду на те, що Гройсман передумав, його обіцянка провалена.

Нагадаємо, глава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що Віталій Кличко може бути перепризначений головою Київської міської адміністрації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: