НАБУ розпочало досудове розслідування щодо Грицака

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро України розпочало досудове розслідування щодо голови Служби безпеки України Василя Грицака і його першого заступника.

Національне антикорупційне бюро України розпочало досудове розслідування щодо голови Служби безпеки України Василя Грицака і його першого заступника.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Як повідомляється, 8 серпня на підставі постанови слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і відкрито досудове розслідування щодо Грицака.

«Досудове розслідування розпочато за фактом можливого, на думку заявника, штучного створення доказів обвинувачення та інших фальсифікацій головою СБУ, першим заступником голови СБУ та іншими посадовими особами правоохоронних органів при здійсненні розслідування кримінального провадження», - йдеться в повідомленні НАБУ.

Відомо, що попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення - ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, прокурором чи іншою уповноваженою на те законом особою) УКУ.

Зараз проводяться слідчі дії. Також у відомстві зазначили, що підозри ще нікому не вручали.

Раніше парламенту не вистачило голосів звільнити Грицака.

Також нагадаємо, Грицак не виконав обіцянку подати апеляцію на вирок у справі про вбивство полковника СБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: