Гройсман пропонує альтернативу відставці Кличка

Читать на русском
Потрібно ухвалити новий закон про столицю України, в якому будуть прописані положення про мера і голову ОДА.

В Україні необхідно прийняти новий закон про столицю, щоб встановити баланс між посадами міського голови Києва і голови держадміністрації.

Як передає «Слово і Діло», про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу, 14 серпня, після того, як стало відомо, що Кабмін не має наміру розглядати звільнення мера Києва Віталія Кличка.

Звільнення Кличка з посади голови КМДА: Гройсман провалив обіцянкуВолодимир Гройсман передумав виносити на розгляд Кабміну питання звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА.

«Україні потрібен новий закон про столицю, про місто Київ, де б чітко було розписано, що таке місцеве самоврядування та були повноцінні повноваження міського голови, а з іншого боку - були повноцінно відображені повноваження державної влади. Цей баланс повинен бути забезпечений новим законом про столицю», - сказав прем'єр.

Він зазначив, що парламент який закінчив каденцію, не розглянув це питання, оскільки був «дуже політизований».

Гройсман також прокоментував необхідність проведення місцевих виборів. «Потрібно спочатку завершити реформу децентралізації, вдосконалити законодавство про місцеві вибори. Редакція 2015 року про місцеві вибори недосконала і помилкова - і я сподіваюся, що новий парламент це зможе виправити. Коли будуть внесені зміни до Конституції і в закони про місцеве самоврядування, можна буде проводити чергові вибори», - сказав він.

Нагадаємо, в липні Офіс президента попросив уряд внести подання на звільнення голови КМДА Віталія Кличка.

Своєю чергою, Гройсман заявив, що дане питання розглянуть на найближчому засіданні Кабміну. Але через тиждень стало відомо, що засідання уряду щодо звільнення Кличка перенесли через відпустку Гройсмана.

Також повідомлялося, що президент Володимир Зеленський виступає за поділ посад голови КМДА і мера Києва, які зараз займає Кличко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: