Грицак не виконав обіцянку подати апеляцію на вирок у справі про вбивство полковника СБУ

Читать на русском
Василь Грицак вважав, що 12 років – це мало за вбивство полковника СБУ Олександра Хараберюша. Але обіцяної апеляції так і не було.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак не виконав обіцянку подати апеляцію на вирок у справі про вбивство полковника СБУ Олександра Хараберюша.

Цю обіцянку він давав на початку жовтня минулого року, нагадує «Слово і Діло».

Нагадаємо, Олександр Хараберюш загинув у березні 2017 року внаслідок підриву автомобіля в Маріуполі. Іллічівський районний суд міста засудив за вбивство полковника Юлію Прасолову, вона отримала 12 років. «Зараз вона отримала 12 років, але це дуже маленький термін за терористичний акт у центрі Маріуполя. Ми будемо подавати апеляцію, однозначно», – запевнив Грицак.

Але в квітні 2019 року СБУ повідомила «Слову і Ділу», що з боку звинувачення апеляційна скарга на вирок не подавалася. Зате з боку захисту Просолової до Донецького апеляційного суду подали три скарги на вирок, які були повернуті. З огляду на це, голова СБУ не виконав свою обіцянку.

Нагадаємо, Василь Грицак виконав обіцянку про те, що винних у вбивстві Олександра Хараберюша знайдуть і покарають у найкоротші терміни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: