Справа «Роттердам плюс»: САП оскаржила запобіжні заходи підозрюваним

Читать на русском
Прокурорами САП подано апеляційні скарги на рішення Солом’янського районного суду щодо обрання запобіжних заходів підозрюваним у так званій справі «Роттердам+».

Прокурорами САП подано апеляційні скарги на рішення Солом’янського районного суду щодо обрання запобіжних заходів підозрюваним у так званій справі «Роттердам+», а саме колишньому начальнику управління енергоринку НКРЕКП Тарасу Равенку та чинному директору ДП «Оператор ринку» Володимиру Євдокімову, який у період запровадження «Роттердам+» був членом НКРЕКП.

Про це пише «Слово і Діло» з посланням на інформацію САП.

Так, директору держпідприємства суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення майже 2 млн гривень застави. До іншого підозрюваного суд застосував запобіжний захід у вигляді застави у розмірі майже 2 млн гривень з покладенням певних процесуальних обов’язків.

Не погоджуючись із вказаними рішеннями суду, прокурорами САП оскаржено обрані запобіжні заходи до суду апеляційної інстанції. В апеляційних скаргах прокурори наголошують на необхідності обрання запобіжних заходів відповідно до ролі кожного у вчиненні вказаного злочину, а також розміру завданих збитків – а саме ексначальнику управління енергоринку НКРЕКП у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 5 млн гривень та чинному директору ДП «Оператор ринку» - тримання під вартою із 50 млн гривень застави.

«Зауважимо, що, приймаючи рішення про застосування запобіжних заходів фігурантам провадження, суд фактично підтверджує обґрунтованість підозр та наявність певних процесуальних ризиків», - зазначили в САП.

Раніше Назар Холодницький прокоментував «вихід» на бенефіціарів схеми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: