Горбатюк прокоментував затримання Гримчака

Читать на русском
Горбатюк зазначив, що поки ці факти розслідуються в одному провадженні але після реалізації прокурор ухвалюватиме рішення, чи виділяти окремо це розслідування і направляти за підслідністю.

Можливий злочин, скоєний заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрієм Гримчаком, було виявлено під час розслідування провадження про напад на Тетяну Чорновіл, але не має відношення до того злочину.

Про це заявив керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк на брифінгу, передає «Слово і Діло».

Чи можуть Гримчаку змінити статус на свідка та що викликає підозру?Заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і вимушено переміщених осіб Юрія Гримчака та його помічника затримали за вимагання 1,1 мільйона доларів.

«Під час розслідування побиття Чорновіл документувалася людина, яка безпосередньо підозрюється нами в причетності до побиття. У процесі документування цієї людини з'явилася інформація, що відбувається новий злочин, до нього причетний Гримчак», - сказав Горбатюк.

Йдеться про новий злочин, «абсолютно не пов'язаний із фактом побиття Чорновіл, але він виявлений під час розслідування злочину по Чорновіл».

Горбатюк зазначив, що поки ці факти розслідуються в одному провадженні, але після реалізації прокурор ухвалюватиме рішення, чи виділяти окремо це розслідування і направляти за підслідністю.

Нагадаємо, 14 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з представниками Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури і Служби безпеки України затримали на хабарі в 480 тис. дол. заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака і його помічника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: