Затримання Гримчака: який сигнал отримав Луценко від ОПУ

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Затримання заступника міністра в справах тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака має політичні ознаки. Команді президента потрібно призначити свого генпрокурора.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко.

«Будь-який «смотрящий» в тому чи іншому міністерстві – це людина з величезним корупційним потенціалом. Брати можна кожного другого. Обрали Гримчака через його зв'язки із сім'єю Юрія Луценка та особисто генпрокурором», – зазначив Небоженко.

На його думку, за рахунок затримання Гримчака команда Зеленського намагається показати українському політикуму, зокрема Луценку, що він уже не має сили та влади.

Ситуація із заступником міністра Гримчаком також є способом натиснути на Луценка, щоб він без скандалу пішов із посади. При цьому Луценко не розуміє, на що натякають в ОПУ, додав експерт.

«Якщо домовляться, то може виявитися, що Гримчак герой, а не корупціонер. Річ у Луценку, а не в Гримчаку», – уточнив він.

Рішення Солом'янського суду, згідно з яким НАБУ зобов'язали відкрити справу проти Луценка за статтею про зловживання владою або службовим становищем, також є спробою натиснути на нього, пояснив політолог.

Заступника міністра Гримчака затримали на хабарі: що пишуть у соцмережахЗаступника міністра Юрія Гримчака затримали на отриманні частини хабара – 480 тисяч доларів.

У ситуації, що склалася, Луценко винен сам, оскільки останні 3 роки роздував конфлікт НАБУ з іншими правоохоронними органами, підкреслив він.

«НАБУ мститься Луценку. Певною мірою він сам винен у такому ставленні своїх колишніх колег до його політичної долі», – резюмував Віктор Небоженко.

Як повідомлялося, правоохоронці затримали заступника міністра у справах тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака та його помічника за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу.

Частина 4 статті 190 ККУ передбачає покарання за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. Воно карається позбавленням волі терміном від 5 до 12 років із конфіскацією майна.

Раніше «Слово і Діло» подивилось, як у соціальних мережах відреагували на затримання заступника міністра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: