Суд в РФ відмовив Кольченку в достроковому звільненні

Читать на русском
Суд міста Копейськ Челябінської області відмовив українському політв'язню Олександру Кольченку в достроковому звільненні.

Суд міста Копєйськ Челябінської області відмовив українському політв'язню Олександру Кольченку в достроковому звільненні після того, як він подав клопотання про переведення на виправні роботи замість ув'язнення в колонії.

Виїзний суд відбувся в колонії № 6 в Копєйську 31 липня, передає «Слово і Діло».

«Хотів би ще раз підкреслити, що моя мама вже досягла пенсійного віку, не працює і не має можливості мене утримувати. Крім того, в силу віку вона дуже потребує моєї моральної, фізичної та - що важливо - матеріальної допомоги. Я молодий і працездатний. Я хочу і можу і продовжувати подальше навчання і працювати. Я не боюся фізичної праці. Замість того, щоб жити за рахунок платників податків, я міг би себе утримувати», - підкреслив Кольченко.

Він також просив суд врахувати, що з моменту його затримання числиться на контролі у медичних працівників СІЗО і ІК-6 в зв'язку з дефіцитом маси тіла.

«Усунути цю патологію в умовах колонії при відсутності додаткового білкового харчування неможливо. Таким чином, ця проблема може перерости в хронічне захворювання і мати незворотні наслідки», - додав політв'язень.

Кольченко назвав примусові роботи «одним з можливих кроків до адаптації в суспільстві», а також заявив, що його подальше перебування в ув'язненні заважає йому продовжувати навчання в Таврійському національному університеті.

Раніше мати Кольченка відвідала сина в російській колонії.

Також нагадаємо, Кольченко написав листа Сенцову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: