Суд поновив на посаді першого заступника генпрокурора Голомшу

Читать на русском
Окружний адміністративний суд відновив на посаді звільненого по люстрації першого заступника генерального прокурора Миколу Голомшу.

Окружний адміністративний суд відновив на посаді звільненого по люстрації першого заступника генерального прокурора Миколу Голомшу.

Про це повідомляє прес-служба суду, пише «Слово і Діло».

Люстрація, скорочення апарату чиновників: що обіцяли партії на виборах-2019Скоротити кількість чиновників і нардепів та провести аудит державних функцій обіцяють одні політики, в той час як інші вимагатимуть скасування люстрації та амністії для політв’язнів.

Суд визнав протиправним звільнення Голомші і зобов'язав поновити його на посаді.

«Займана Миколою Голомшою посада в ГПУ не була політичною посадою, не доведена і правомірність застосування до позивача процедур, передбачених відповідним законом, що в свою чергу обумовлює висновок про недоведеність правомірності прийняття оскаржуваного рішення з підстав, в ньому зазначених, що є достатнім і самостійною підставою для скасування рішення про звільнення», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року генеральний прокурор Віталій Ярема звільнив із посади першого заступника генерального прокурора Миколу Голомшу. Згідно із наказом Яреми від 23 жовтня, Голомша був звільнений в зв'язку з припиненням трудового договору відповідно до п. 7-2 ст. 36 Кодексу законів про працю, тобто виходячи з підстав, передбачених законом «Про очищення влади» (про люстрацію).

Раніше Порошенко прокоментував законопроект Зеленського про люстрацію.

Також нагадаємо, посли країн G7 розкритикували ідеї Зеленського про нову люстрацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: