Порошенко прокоментував законопроект Зеленського про люстрацію

Читать на русском
П'ятий президент України Петро Порошенко вбачає ознаки проросійського реваншу в намірі нинішнього глави держави Володимира Зеленського розширити люстрацію на постмайданних чиновників.

П'ятий президент України Петро Порошенко вбачає ознаки проросійського реваншу в намірі нинішнього глави держави Володимира Зеленського розширити люстрацію на постмайданних чиновників.

Заява політика оприлюднила прес-служба партії «Європейська солідарність», пише «Слово і Діло».

Чи запрацюють запропоновані Зеленським зміни до люстраційного законуСам закон про очищення влади будь-коли може бути скасований КСУ, а пропозиція Зеленського люструвати нардепів суперечить Конституції.

«Прозвучала фантастична ініціатива: люструвати всіх, хто з 2014 по 2019 роки перебували у виконавчій чи законодавчій владі. Тих, хто захищав державу, будував державу. Люструвати для того, щоб звільнити місце для «п'ятої колони». Цей список дуже нагадує інший список - тих, проти кого держава-агресор ввела санкції, людей, які захищали Україну, які захищали революцію Гідності, які перемагали і зупиняли прокремлівську колону», - зазначив Порошенко.

У люстраційні списки можуть потрапити такі представники постмайданної влади, як Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров, Юрій Шухевич та Дмитро Ярош, волонтер Тетяна Ричкова, діючі міністри Степан Полторак і Павло Клімкін та десятки інших представників української політики, які, за словами Порошенка, «довели реальними справами свій професіоналізм і любов до України».

Екс-президент переконаний, що подібна ініціатива, інспірована «антиукраїнськими силами» і є доказом «неприкритого проросійського реваншу».

11 липня стало відомо, що президент України Володимир Зеленський запропонував законопроект щодо розширення дії закону про очищення влади (про люстрацію) на президента, депутатів, міністрів та інших топ-чиновників, які обіймали посади з 23 лютого 2014 року по 19 травня 2019 року.

Раніше в Мін'юсті відреагували на законопроект Зеленського про люстрацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: