Стало відомо, як довго перебуватиме в ШІЗО політв'язень Балух

Читать на русском
Український політв'язень в РФ Володимир Балух буде перебувати в ШІЗО по 13 серпня включно.

Український політв'язень в РФ Володимир Балух буде перебувати в ШІЗО по 13 серпня включно.

Як пише «Слово і Діло», про це інший український політв'язень Олександр Шумков, що знаходиться в тій же колонії, написав латвійській активістці Тетяні Лазде, передає «Укрінформ».

«Так, а Вова-бунтар на ШІЗО до 13 числа, тобто до вівторка, якщо не продовжать йому ШІЗО. Разом нас садити не хочуть. А залишилося нам 1 рік і 4 місяці сидіти», - пише Шумков.

Шумков повідомив, що нещодавно його відвідав консул України, і з розмови з його слів політв'язень зрозумів, що «знову зриваються переговори щодо обміну», оскільки російська сторона каже, що «немає юридичних механізмів» для цього.

На думку політв'язня, це відмовки. Він припускає, що російська влада тримає українських політв'язнів у тюрмах, в надії їх «виправити», щоб вони «полюбили царя і імперську політику».

Раніше повідомлялося, що Балуха в російській колонії знову помістили в ШІЗО.

Нагадаємо, що 18 липня в Мінську сторони домовилися про обмін полоненими за схемою 208 на 69. Напередодні, 16 липня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова і російський омбудсмен Тетяна Москалькова в Москві передали один одному списки, де вказані імена містяться в СІЗО обох країн українців і росіян.

Володимира Балуха затримали 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ РФ стверджували, що виявили в його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Сам Балух і його захисники стверджують, що його карають за проукраїнську позицію – у дворі його будинку був прапор України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: