У МОЗ назвали терміни придатності вакцин від кору

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я України назвало терміни придатності вакцин від кору й запевнило, що всі вони якісні та безпечні.

Міністерство охорони здоров'я України назвало терміни придатності вакцин від кору.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Facebook МОЗ.

МОЗ відправить майже 400 тисяч доз вакцини від кору до регіонівПершими отримати вакцини мають західні області, де нині реєструється найбільше випадків захворювання на кір.

У міністерстві зазначили, що в Україні проти кору, епідемічного паротиту та краснухи доступна комбінована вакцина PRIORIX виробництва GSK (Бельгія).

«Станом на 1 грудня 2018 року в Україні залишилось понад 540 тисяч доз вакцин. Окрім того, протягом грудня до регіонів надходили поставки вакцини виробництва Merck, США (392 тисячі доз). Максимальний термін придатності більшості цих вакцин – 20 березня 2020 року», – поінформували в МОЗ.

У відомстві також додали, що з усіх залишків є партія на майже 400 тисяч доз, яка має термін придатності до 31 січня 2020 року.

«Усі вакцини якісні та безпечні, закуплені за кошти держбюджету Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Якість вакцин підтверджена прекваліфікацією Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та масштабним досвідом використання в різних країнах світу», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше комітет парламенту з питань охорони здоров'я просив Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) назвати терміни придатності наявних вакцин від кору.

Також повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я України спростувало заяви комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я про небезпеку вакцинації від кору під час епідемії грипу.

Додамо, протягом 2018 року понад 54 тисячі українців захворіли на кір.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: