Кабмін не ініціював посилення відповідальності за відмову від вакцинації, як обіцяла Супрун

Читать на русском
Кабінет міністрів так і не вніс до Ради законопроект про посилення відповідальності за відмову від вакцинації.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун не виконала обіцянку про те, що уряд ініціюватиме зміни до законів щодо посилення відповідальності за відмову від вакцинації.

Таку обіцянку Супрун дала в січні минулого року, нагадує «Слово і Діло».

«Для наступних кроків нам потрібна ваша (Верховної ради – ред.) допомога. Внести зміни до законів України, що регламентують питання вакцинації, й посилити відповідальність за відмову від вакцинації. Разом з урядом будемо подавати зміни до законодавства», – заявила в. о. міністра в парламенті.

У лютому 2018-го в Міністерстві повідомили, що в них формується робоча група з перегляду календаря щеплень в Україні, в задачах групи також є питання посилення відповідальності за відмову від вакцинації.

У листопаді у відомстві заявили, що розглядають можливість внести зміни до законодавства щодо посилення відповідальності батьків за необґрунтовану відмову від щеплень.

Але в період із січня 2018-го до липня цього року Кабінет міністрів не вносив до Верховної ради відповідних законопроектів. З огляду на те, що найближчим часом уряд піде у відставку, Супрун свою обіцянку не виконала.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я закупить додаткові дози вакцин проти кору, паротиту та краснухи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: