Заступнику голови Держводагентства продовжили обов'язки

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційного прокурора про продовження обов'язків підозрюваному посадовцю Держводагентства.
затримання Павла Гвозденка

Суд продовжив процесуальні обов'язки заступнику голови Державного агентства водних ресурсів України Павлу Гвозденку, якого правоохоронці підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 2 травня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 6 березня прокурори Генеральної прокуратури та САП спільно з оперативниками Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України затримали Гвозденка за підозрою в одержанні хабара в 8000 доларів. За версією слідства, він вимагав та одержав від представника юридичної особи цю суму за підписання договору на здійснення біологічної меліорації водойми – Бучанського водосховища (84 га), яке розташоване в селі Гореничі Києво-Святошинського району Київської області.

Пізніше, суд обрав йому запобіжним заходом тримання під вартою з альтернативою застави в 250 тисяч гривень, які він вніс і вийшов із СІЗО. Після внесення суми на нього поклали такі обов'язки: не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу; повідомляти про зміну місць проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками в кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

У зв'язку з завершенням дії обов'язків прокурор САП Вадим Кохно просив суд продовжити їх ще на 2 місяці. Вивчивши клопотання, суддя Вишняк задовольнив клопотання повністю.

Нагадаємо, суд наклав арешт на «хабар» депутату Київської облради. Раніше суд призначив експертизу у справі хабара поліцейським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: