СБУ спіймала на хабарі підполковника фіскальної служби

Читать на русском
Чоловік вимагав у підприємця 300 тисяч гривень за те, що не відкриє на нього кримінальну справу через виявлені порушення фінансового законодавства.

Служба безпеки України спіймала на хабарі старшого оперуповноваженого головного управління Державної фіскальної служби в Запорізькій області.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба СБУ в понеділок, 12 серпня.

Оперативники встановили, що підполковник податкової міліції вимагав у підприємця триста тисяч гривень за невідкриття кримінального провадження за фактом виявлених під час перевірки порушень фінансового законодавства.

Для передачі неправомірної вигоди податківець залучив як посередника свого знайомого жителя Мелітополя.

Співробітники СБУ задокументували передачу через посередника першої частини "траншу" в сумі 4 тисяч доларів США та 26 тисяч гривень. Після цього правоохоронці затримали податківця в одному з кафе Мелітополя.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України вирішується питання про оголошення затриманому про підозру й обрання запобіжного заходу. Триває досудове слідство.

Раніше в Києві на хабарі в 5 тисяч доларів були затримані два прокурори.

А в Запорізькій області на хабарі затримали депутата міськради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: