Для деокупації «Л/ДНР» підготували 800 поліцейських

Читать на русском
Варченко заявив, що наразі МВС має змістовну основу для деокупації і реінтеграції жителів тимчасово окупованої території Донбасу.

В Україні підготували 800 поліцейських для деокупації контрольованих сепаратистами «Л/ДНР» територій Донбасу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції в п'ятницю, 9 серпня, пише «Слово і Діло».

Деокупація та повернення Криму: що обіцяють у програмах кандидати в президентиКандидати в президенти обіцяє повернути анексований Крим. Деякі навіть називають можливі терміни.

Як повідомляється, радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко відвідав Донецьку область і перевірив стан виконання плану з відновлення громадської безпеки та порядку в окупованих районах Донецької та Луганської областей.

Під час наради з радником голови МВС представники поліції Донецької області доповіли про заходи з підготовки до відновлення державного суверенітету в тимчасово окупованих районах.

«Так, за спеціально розробленою навчальною програмою підготовлені майже 800 поліцейських, які будуть задіяні до відновлення державного суверенітету на території ОРДЛО. Комплексні тренування пройшли спільно з працівниками Нацгвардії, рятувальної та прикордонної служб. Правоохоронці вивчили міжнародні практики миротворчих місій. Також ретельно вивчається ситуація на тимчасово окупованій території: соціально-економічна ситуація, настрої людей, можливість повернення бізнесу», – йдеться в повідомленні.

Розроблений розрахунок сил і засобів, які нестимуть службу на деокупуваних територіях у перший рік після звільнення.

Так, у деокупованих районах планується створити 16 відділів і відділків поліції. Головним завданням поліцейських стане гарантування безпеки громадян і громадського порядку.

Варченко заявив, що наразі МВС має змістовну основу для деокупації та реінтеграції жителів тимчасово окупованої території Донбасу.

Раніше Аваков розповів про механізм «маленьких кроків» при деокупації Донбасу.

Також нагадаємо, МВС розробляє план заходів щодо деокупації Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: