Мітинги за вільні вибори в Росії: в Москві почали розгін демонстрації

Читать на русском
У центрі Москви співробітники правоохоронних органів почали затримувати людей, які вийшли на прогулянку після узгодженого мітингу на проспекті Сахарова.

У Росії в великих містах сьогодні проходять мітинги за вільні вибори.

У центрі Москви співробітники правоохоронних органів почали затримувати людей, які вийшли на прогулянку після узгодженого мітингу на проспекті Сахарова, передає «Медуза», пише «Слово і Діло».

Пожежа площею з Бельгію та мітинги в Москві: які зміни чекають на РФМинулих вихідних у РФ було особливо неспокійно. Масштабне горіння лісів охопило 10 областей. Тим часом Москву охопили протести, затримали понад 1000 осіб.

Затримання відбуваються на Чистопрудному бульварі і у метро «Китай-місто». Прохід по багатьом вулицям у центрі Москви перекрито поліцією.

Біля метро «Китай-місто» почався розгін. Люди йдуть вниз по скверу. Поліцейські оголошують в мегафони, що акція не узгоджена, передає «Дождь» у Telegram.

Крім цього, в Санкт-Петербурзі поліція затримала близько 40 учасників пікетів за вільні вибори, які проходять біля Гостиного двору.

«Новая газета» повідомила, що на акції затримана їхня журналістка Ліліт Саркісян. Крім того, затримані журналіст «Коммерсанта» і видання «Форпост Північно-Захід», а також журналіст видання «Активатика» Тимофій Тумашевич. Він розповів, що в його автобусі знаходяться 25 затриманих. За його словами, «провладний провокатор розпорошив дівчині в обличчя невідому рідину. Його наздогнав кандидат в муніципальні депутати на Василівському острові Олексій Касаткін, чоловік розпорошив йому в обличчя перцевий балончик. Обох доставили в автобус, потім провокатора пересадили в інший. Касаткіну викликали швидку».

Раніше в Киргизстані силовики жорстко розігнали мітинг прихильників екс-президента Атамбаєва.

Також нагадаємо, в Празі понад 250 тисяч мітингували проти влади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: