Пожежа площею з Бельгію та мітинги в Москві: які зміни чекають на РФ

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

Терпець уривається. Це ще не політична криза, але ознака того, що система влади в РФ тріщить за різними напрямками дедалі більше.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олег Саакян.

«Поки це ще не політична криза, але це вже ознака того, що нинішня система влади в РФ себе вичерпує. Терпець уривається. Ми бачимо, що система влади в РФ починає тріщати за різними напрямками. Паралельно з мітингами в Москві, на які російські спецслужби реагують дуже жорстко, ми бачили масштабне горіння лісів, яке не гасили», – зазначив Саакян.

Він нагадав про надзвичайну пожежну ситуацію в Сибіру, коли горіло понад три мільйони гектарів лісів, а російська влада не могла адекватно відреагувати, тому що банально немає коштів. Система управління не дозволяє навіть цього зробити через брак грошей.

Окрім того, до цього відбулася ціла низка мітингів у російських регіонах, пов’язаних із соціально-економічною тематикою. Все це засвідчує, що модель влади, яка утвердилася й існувала в РФ десятки років, підходить до вичерпання своїх ресурсів та логічного завершення, уточнив експерт.

«Скільки ще може тривати цей процес? Мабуть, досить довго, все ж таки росіяни в своїй масі залякані. З одного боку, залякані злиднями 90-х. Російська глубинка досі порівнює своє життя з тими часами, хоча воно й не дуже змінилося, але стало трохи краще. З іншого боку, росіяни залякані фактором зовнішніх ворогів. Пропаганда РФ працює», – пояснив він.

По-третє, немає політичної альтернативи. А це є необхідною умовою для зміни влади, як свідчить історична російська традиція, додав політолог.

«РФ не країна широких революцій. Це країна палацових переворотів, внаслідок яких можуть відбуватися й революційні дії», – підкреслив він.

За його словами, ситуація поки не сильно позначається особисто на підтримці Путіна, але це все мінливо.

«Поки російська пропаганда справляється. Але динаміка показує, що кожного разу дедалі гірше», – резюмував Олег Саакян.

Як повідомлялось, в РФ сталося масштабне горіння лісів. За даними авіалісоохорони, лісові пожежі зафіксовані в 10 регіонах. Загальна площа горіння приблизно дорівнює площі Бельгії.

Окрім того, цих вихідних у Москві відбувалася несанкціонована акція на підтримку кандидатів, яких не допустили до виборів до Мосміськдуми. Затримали понад тисячу осіб.

Також читайте в авторській колонці, чому між Україною та РФ почалася «танкерна війна».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: