Політв'язень Стешенко: поки не записали зізнання, мучили щодня

Читать на русском
Стешенко заявляє, що зізнався у скоєнні злочину і обмовив невідомих йому людей під тортурами.

Звільнений з кримської колонії український політв'язень Олександр Стешенко заявляє, що зізнався у скоєнні злочину і обмовив невідомих йому людей під тортурами.

Про це він розповів у інтерв'ю Крим.Реалії, передає Слово і Діло.

За його словами, відео зізнання було записане після нестерпних катувань.

«Те, що я говорив там ‒ це все фантазії ФСБ. Я не підпалював цей будинок, ніколи не зустрічав ні Велієва Ерола, ні Олександра Третьякова, я обмовив цих людей. Мені говорили, кого треба назвати. Мене душили кульками, роздягали, били струмом, обливали водою, катували, примушували це сказати. Нестерпно було, довелося сказати те, що вони хотіли», - сказав він.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополоненихСказано 9 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

«У ФСБ я провів три місяці, з 24 квітня до 26 липня (2018 року – ред.). Я не знаю, де був, у якомусь підвалі, вогкість, лежав один матрац на підлозі, я був пристебнутий наручниками, а до наручників була пристебнута гиря вагою у 24 кілограми. Найважче було ‒ витримувати тортури, поки не записали відео, мучили кожен день», - розповів Стешенко.

Як відомо,6 серпня українського політв'язня Кремля Олександра Стешенка звільнили умовно-достроково з кримської колонії і доставили до Харкова.

Нагадаємо, 11 квітня 2018 року російські силовики затримали Стешенка на пункті пропуску «Чонгар».

Додамо, 9 квітня 2019 року, ще будучи кандидатом у президенти України, Володимир Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: