Трамп різко розкритикував Макрона через Іран

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп звинуватив президента Франції Еммануеля Макрона в тому, що він посилає суперечливі сигнали Ірану.

Президент США Дональд Трамп звинуватив президента Франції Еммануеля Макрона в тому, що він посилає «суперечливі сигнали» Ірану.

Як пише «Слово і Діло».

«Іран має серйозні фінансові проблеми. Вони відчайдушно хочуть поговорити з США, але отримують суперечливі сигнали від тих, хто претендує на те, щоб представляти нас, включаючи президента Франції Макрона», - написав Трамп в Twitter.

Очільник Білого дому наголосив, що ніхто, крім самих Сполучених Штатів, не уповноважений представляти позицію Вашингтона.

Не відразу було зрозуміло, про яке втручання з боку Макрона говорив Трамп. Але на цьому тижні з'явилася інформація, що Макрон запросив президента Ірану Хасана Рухані на саміт G7 для зустрічі з Трампом. Пізніше французький дипломат спростував це повідомлення.

У 2018 році Дональд Трамп запровадив нищівні санкції проти Ірану і спробував укласти нову угоду щодо ядерної програми Ірану, але ключові союзники і інші партнери, включаючи Францію, протистояли спробі США ізолювати Тегеран.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: