США запровадили нові санкції проти Ірану

Читать на русском
Санкції запровадили проти найбільшої нафтової компанії країни, яку підозрюють в спонсоруванні Корпусу вартових ісламської революції.

США запровадили новий, широкий пакет санкцій проти Ірану, спрямованих проти нафтопереробного бізнесу країни, який є одним з основних джерел фінансування Корпусу вартових ісламської революції - збройного оплоту чинного режиму.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному в п'ятницю, 7 червня, Міністерством фінансів США.

Зокрема, у списку санкцій вказана іранська компанія Persian Gulf Petrochemical Industry Co, а також майже чотири десятки її дочірніх підприємств і іноземних компаній-агентів продажу іранської нафти.

Ця компанія відповідає за половину експорту продуктів нафтохімічної промисловості Ірану і володіє близько 40% іранських підприємств в цій галузі.

У Мінфіні США відзначають, що завдяки діяльності Persian Gulf Petrochemical Industry Co іранське керівництво і Корпус вартових ісламської революції отримували мільярди доларів.

Як підкреслили в адміністрації США, введені обмеження стали частиною кампанії «максимального тиску» на Іран, спрямованого на ізоляцію цієї країни на міжнародних ринках.

Раніше в США назвали умову для нової угоди з Іраном. У Вашингтоні очікували того, що Іран повернеться за стіл переговорів через санкції.

Нагадаємо, на початку травня Іран відмовився виконувати частину домовленостей з ядерної угоди. Пізніше в Перській затоці сталося загострення, і США зосередили в цьому регіоні як мінімум сім військових кораблів і доставили туди зенітно-ракетний комплекс Patriot.

Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї, у свою чергу, говорив, що Іран не має наміру вести війну із США, але продовжить опір Вашингтону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: