Британія збирає коаліцію для захисту від Ірану

Читать на русском
Деякі країни Європи підтримали ініціативу Лондона щодо захисту танкерів, які перетинають Ормузьку протоку.

Франція, Італія і Данія підтримали план Великобританії зі створення військово-морської коаліції з метою гарантування безпеки суден, які перетинають Ормузьку протоку.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 23 липня, повідомило агентство Reuters із посиланням на трьох високопоставлених дипломатів ЄС.

За словами співрозмовників агентства, Великобританія на дипломатичній зустрічі у Брюсселі запропонувала створити об'єднання для захисту суден, що йдуть через Ормузьку протоку, яке не задіюватиме безпосередньо військові сили Євросоюзу, НАТО або США.

Як указує Reuters, інтерес до пропозиції Лондона також проявили Іспанія, Швеція, Польща і Німеччина.

За даними одного із джерел агентства, місією щодо захисту життєво важливих морських шляхів для транспортування нафти може керувати спільне франко-британське командування.

Як повідомлялося, Лондон запропонував створити військово-морську місію під керівництвом Європи для гарантування безпечного проходу суден через Ормузьку протоку на тлі кризи з Іраном.

Нагадаємо, 19 липня Корпус вартових Ісламської революції затримав британський танкер Stena Impero в Ормузькій протоці, який нібито порушив міжнародні правила.

Раніше Великобританія і США звинуватили Іран у спробі захопити британський нафтовий танкер British Heritage на його шляху з Перської затоки в Ормузьку протоку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: