Помпео звинуватив Іран в атаці на танкери

Читать на русском
США вважають, що відповідальність за інциденти з танкерами в Оманській затоці несе Іран, заявив журналістам держсекретар Майк Помпео.

США вважають, що відповідальність за інциденти з танкерами в Оманській затоці несе Іран.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 13 червня, заявив журналістам держсекретар Майк Помпео, повідомляє ТАСС.

«Згідно з оцінкою уряду США, Ісламська Республіка Іран несе відповідальність за атаки, які відбулися сьогодні в Оманській затоці», - вказав глава Держдепу.

За його словами, «це останній із серії нападів, спровокованих Ісламською Республікою Іран проти інтересів США і їхніх союзників». Така оцінка американського уряду заснована на даних, отриманих спецслужбами, аналізі застосованої зброї, рівні компетентності, який необхідний для проведення операції, а також останніх атак Ірану на судна.

Держсекретар зазначив, що Вашингтон має намір використати політику надання економічного і дипломатичного тиску на Тегеран, проте в разі потреби готовий захищатися із застосуванням сили.

«США будуть захищати свої сили, інтереси, а також разом із партнерами і союзниками захищати глобальну торгівлю та регіональну стабільність (на Близькому Сході). Ми закликаємо всі країни, яким загрожують провокаційні акти Ірану, приєднатися до нас у цих зусиллях», - підкреслив Помпео.

Глава Держдепу також додав, що те, що сталося в Оманській затоці, буде обговорюватися на засіданні Ради Безпеки ООН за ініціативою США.

Нагадаємо, 13 червня стало відомо про напад на два нафтові танкери - Front Altair і Kokuka Courageous. За цими даними, мала місце торпедна атака, в результаті якої на суднах сталися вибухи і пожежа.

Усі члени екіпажів постраждалих суден були евакуйовані на територію Ірану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: