Екс-президента Киргизстану помістили до СІЗО

Читать на русском
Адвокат Алмазбека Атамбаєва заявив, що його підзахисного помістили до слідчого ізолятору до 26 серпня.

Колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва помістили до СІЗО Держкомітету Нацбезпеки до 26 серпня.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 9 серпня, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на його адвоката Сергія Слєсарєва.

За словами захисника, колишньому главі держави висунули попередні звинувачення у справі про незаконне звільнення кримінального авторитета Азіза Батукаєва.

Нагадаємо, екс-президент Киргизстану був затриманий 8 серпня загоном спецпризначенців після чергового штурму його резиденції в селі Кой-Таш недалеко від Бішкека, його вивезли з резиденції в конвої з декількох легкових автомобілів та автобусів із військовими. Також з'явилося відео затримання Атамбаєва.

Спецпризначенці почали штурм резиденції Атамбаєва ще 7 серпня, але штурм був провалений, прихильники екс-президента не пустили силовиків до будинку колишнього лідера нації.

27 червня парламент Киргизстану ухвалив рішення про зняття статусу недоторканності з Атамбаєва. Колишнього президента підозрюють у корупції, узурпації влади та інших злочинах. Якщо слідство доведе його провину в злочинах, екс-лідеру Киргизстану може загрожувати довічне ув'язнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: