У Киргизстані проти прихильників Атамбаєва завели кримінальні справи

Читать на русском
Після зіткнень під час спецоперації із затримання колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва в Кой-Таші порушені кримінальні справи.

Після зіткнень під час спецоперації із затримання колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва в Кой-Таші порушені кримінальні справи.

Як повідомляє киргизька служба «Радіо Свобода», справи відкриті за статтями 264 «Масові заворушення» і 266 «Хуліганство» Кримінального кодексу КР, пише «Слово і Діло».

За останніми даними, в результаті зіткнення постраждали 48 осіб. За даними Генпрокуратури, з них 22 — співробітники ДКНБ, троє - представники МВС, 23 — цивільні особи. Один співробітник спецназу помер.

На підставі зібраних матеріалів порушено кримінальні справи за статтями Кримінального кодексу «Вбивство», «Замах на вбивство» і «Погроза або насильство щодо представника влади». Захоплення співробітників спецназу в якості заручників кваліфіковане за статтею 244 «Захоплення заручників».

6 серпня в резиденції Алмазбека Атамбаєва почалася спецоперація із затримання колишнього президента.

Силовики прорвалися у двір і застосували спецзасоби, кілька людей отримали поранення. В результаті штурму загинув один з бійців спецназу.

Під час штурму біля воріт резиденції сталася пожежа, було чути автоматну чергу.

В районі Кой-Таша відключили мобільний і телефонний зв’язок, а також електрику. Редакції місцевих ЗМІ не можуть зв’язатися зі своїми журналістами.

Спецназ не зміг затримати колишнього президента Алмазбека Атамбаєва і покинув територію його резиденції в селі Кой-Таш під Бішкеком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: