У Киргизстані знову намагаються затримати екс-президента

Читать на русском
Працівники правоохоронних органів Киргизстану намагаються затримати колишнього президента країни Алмазбека Атамбаєва в його будинку в селі Кой-Таш неподалік від Бішкека.

Працівники правоохоронних органів Киргизстану намагаються затримати колишнього президента країни Алмазбека Атамбаєва в його будинку в селі Кой-Таш неподалік від Бішкеку.

Про це повідомляє Sputnik в четвер, 8 серпня, пише «Слово і Діло».

«З боку правоохоронців зібралося близько 200 працівників – почалася сутичка з прихильниками Атамбаєва, яких налічується не більш ніж 400. У міліціонерів летять коктейлі Молотова й каміння. Під час конфлікту правоохоронці почали застосовувати світлошумові гранати», – йдеться в повідомленні.

Стверджується, що прихильники Атамбаєва почали відступати.

Нагадаємо, ввечері 7 серпня в селі Кой-Таш спецпризначенці спробували провести операцію із затримання Алмазбека Атамбаєва, але штурм був відбитий прихильниками колишнього президента.

За останніми даними, постраждали 52 особи, один зі спецпризначенців помер від кульового поранення. За даними влади, його могли вбити зі снайперського озброєння.

Пізніше Алмазбек Атамбаєв виступив зі зверненням до правоохоронних органів. Він заявив, що спроба його затримання та спецоперація в його будинку стали «справжнім свавіллям».

27 червня парламент Киргизстану схвалив рішення про зняття статусу недоторканності з Атамбаєва. Колишнього президента підозрюють у корупції, узурпації влади та інших злочинах. Якщо слідство доведе його провину в злочинах, екс-лідеру Киргизстану може загрожувати довічне ув'язнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: