Переговори в Мінську: три ключові заяви

Читать на русском
Припинення вогню, дотримання Мінських домовленостей, а також доступ спостерігачів ОБСЄ - головні підсумки засідання в Мінську.

Припинення вогню, дотримання Мінських домовленостей, а також доступ СММ ОБСЄ по всій території України - три ключові заяви, які були зроблені після засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 17 липня.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України в ТКГ Дарка Оліфер, підбиваючи підсумки засідання, пише «Слово і Діло».

«_Тристороння контактна група за участю представників ОРДЛО, визнаючи позитивний вплив практики підтвердження відданості режиму припинення вогню, відзначаючи важливість забезпечення миру і спокою для населення, а також виходячи з раніше досягнутих угод і зобов'язань сторін:

  • підтверджує свою повну відданість всеосяжному, стійкому і безстрокову припиненню вогню з опівночі 21 липня 2019 року за київським часом;

  • повторно заявляє про свою загальну і тверду прихильність повному виконанню Мінських домовленостей;

  • зобов'язуються забезпечити повний і безпечний доступ СММ ОБСЄ по всій території України відповідно до її мандату для моніторингу та верифікації, які вона проводить, в тому числі із застосуванням її технічних засобів_», - написала Оліфер.

Вона також повідомила, що контактна група домовилася про демонтаж фортифікаційних споруд на території так званої «ЛНР».

«Домовилися, що найближчим часом відбудеться одночасний, синхронний демонтаж фортифікаційних споруд, який почнеться зі знесення споруди НЗФ ОРЛО на мосту, а також відбудеться деполітизація - будуть прибрані символи квазіугруповань. Українська сторона в найкоротші терміни готова забезпечити свою частину ремонту мосту», - повідомила Оліфер.

Відзначимо, що раніше контактна група в Мінську підтримала оголошення «хлібного» перемир'я на Донбасі в ніч із 21 липня, а також підтвердила списки для обміну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: