Коломойський дав інтерв’ю російському ЗМІ: як змінилися акценти до та після виборів

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Свіже інтерв’ю Коломойського російському виданню РБК із досить різкими акцентами в бік антиросійської позиції однозначно свідчить, що Ігор Валерійович позиціонує себе як активного політичного гравця.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політтехнолог Олексій Голобуцький, передає «Слово і Діло».

Експерт звернув увагу, що в попередньому великому інтерв’ю, яке відбулося перед парламентськими виборами, він говорив приблизно те саме, але геть з іншими акцентами.

««В Україні – громадянська війна, хоча Росія сприяє фінансами», Зеленський – цілком собі проросійський діяч, як і Ігор Коломойський. Тобто Зеленський – хороша альтернатива Медведчуку, а «Слуга народу» – приваблива проросійська альтернатива «Опоплатформі та «Опоблоку», – зазначив він.

Вибори минули і акценти в заявах Коломойського вже інші. На Донбасі – «фінансований Росією військовий конфлікт всередині лише двох областей за воєнної участі Росії», уточнив фахівець.

Киянин із вищою освітою: портрет типового «слуги народу»Середньостатистичний депутат від Слуги народу – це чоловік 39 років із вищою освітою, який займався підприємництвом.

«Просто нюанс, а виглядає як проукраїнська позиція. Зараз у Коломойського інша задача: не підтримати свого протеже, а затвердитися самому в ролі серйозної політичної фігури, з якою мусять рахуватися й домовлятися всі гравці», – пояснив він.

На його думку, інтерв’ю чітко дає зрозуміти: Коломойський готовий до торгу в розумних межах. У нього свій інтерес: очікувані економічні ускладнення восени й потреба провести певні закони.

«В інших політиків – утримати свій бізнес та впливовість у тих чи інших сферах, уникнути жорсткого судового переслідування та ще більш жорсткої медійної кампанії. Їм є, що запропонувати одне одному. Чекаємо, коли розгорнуться торги», – резюмував Олексій Голобуцький.

Відзначимо, Коломойський дав перше за п'ять років інтерв'ю російському ЗМІ. За його словами, перемога в першому турі виборів президента коштувала від $10 млн до $20 млн. А другий тур нічого не коштував, вже все було вирішено.

Також олігарх назвав Бойка та Медведчука колаборантами та зрадниками.

Більше про результати парламентських виборів – на інфографіці. Також «Слово і Діло» склало типовий портрет «слуги народу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: