Зеленський та Ердоган домовилися розширити торгово-економічне співробітництво

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав завершити перемовини про створення зони вільної торгівлі між Україною і Туреччиною.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав завершити перемовини про створення зони вільної торгівлі між Україною і Туреччиною.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом України Володимиром Зеленським, передає Інтерфакс-Україна.

У Туреччині назвали теми переговорів із ЗеленськимЗеленский планує домовитися з Ердоганом про подальші спільні кроки в оборонній промисловості.

«Нарешті настав час завершити переговорний процес щодо складання угоди про зону вільної торгівлі. Переговори щодо якої тривають вже багато років», — сказав він.

За оцінкою Ердогана, цілком можливо збільшити товарообіг між Україною і Туреччиною з нинішніх $4 млрд до $10 млрд на рік.

«Сподіваюся, що наші сторони якнайскоріше зможуть досягти компромісу в цьому питанні і підготувати всі необхідні документи», — відповів Зеленський.

Підписання договору про ЗВТ з Туреччиною обіцяли завершити до кінця 2018 року. Однак через суперечки стосовно тарифів на сільськогосподарську продукцію і певну частину сфери послуг цей процес досі не завершили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: