Зеленський спрогнозував 5-7% ВВП на рік

Читать на русском
Глава держави заявив, що за п'ять років ВВП зросте до 5-7 відсотків, буде відремонтовано 24 тисячі кілометрів доріг, а військова міць країни потроїться.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що через п'ять років Україна кардинально зміниться. Зокрема, він пообіцяв, що військова міць потроїться, а ВВП зросте до 5-7% на рік.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у четвер, 8 серпня, виступаючи на бізнес-форумі в Туреччині.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв розвиток внутрішнього виробництва – «першочергово»Сказано 30 січня 2019 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Зараз у мене й моєї команди є повний мандат на зміни. Ми вже маємо більшість у парламенті, скоро сформуємо професійний уряд і підберемо порядного генерального прокурора. Своїм шансом змінити країну ми обов'язково скористаємося», – сказав Зеленський.

Він також пообіцяв кардинальні зміни протягом його каденції.

«Наша економіка зростатиме по 5-7% [ВВП] на рік», – заявив президент, запрошуючи турецький бізнес до інвестицій.

За його словами, в інфраструктуру України буде вкладено щонайменше 20 мільярдів доларів.

«Щоб: належно облаштувати 24 тисячі кілометрів наших доріг; збільшити кількість реально працюючих аеропортів до 15; забезпечити розвиток п'яти морських портів, щоб істотно збільшити їхню потужність; потроїти потужність нашого військово-промислового комплексу», – сказав Зеленський.

Він також заявив про намір восени ухвалити закон про концесію, що дозволить державі безпечно працювати з приватним сектором.

«Заходьте зі своїми капіталом, досвідом, технологіями», – звернувся до турецьких бізнесменів президент, зазначаючи, що в Україні будуть раді їх побачити партнерами в усіх проєктах.

Раніше Нацбанк прогнозував, що в найближчі три роки економіка зростатиме стійкими темпами лише на рівні 3-4%.

Як повідомлялося, Зеленський також озвучив намір легалізувати в Україні азартні ігри в п'ятизіркових готелях та провести земельну реформу до кінця року.

Нагадаємо, зараз Зеленський перебуває в Туреччині з офіційним візитом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: