Супрун пояснила, чому не варто варити варення

Читать на русском
Чиновниця назвала альтернативи варення – ягоди і фрукти можна заморозити, висушити, з них можна приготувати пастилу.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що варити варення не варто, оскільки в ньому міститься багато цукру.

У класичному варенні міститься 50% цукру, не рахуючи цукру, який є в самих фруктах або ягодах, написала вона в Facebook, передає «Слово і Діло».

Також Супрун зазначила, що при тривалій термічній обробці в продуктах залишається менше вітамінів - не варто варити фрукти більше 20 хвилин.

«Навіть якщо готувати варення, в якому 15% цукру, це багато, тому що 100 грамів варення (а це на вигляд зовсім небагато) - половина оптимальної денної норми цукру», - підкреслила в. о. голови МОЗ.

Чиновниця назвала альтернативи варення - ягоди і фрукти можна заморозити, висушити, з них можна приготувати пастилу.

Також міністр радить готувати іспанська холодний суп із овочами, а також повідомляє, що квашена капуста дуже корисна.

Раніше Супрун розповіла, як знизити ризики передчасної смерті.

Також нагадаємо, Супрун порадила не користуватися онлайн-аптеками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: