МОЗ не ініціював кримінальну відповідальність за продаж ліків без рецепта, як обіцяла Супрун

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я не пропонувало законопроект про посилення кримінальної відповідальності за продаж ліків без рецепта.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун не виконала обіцянку про те, що МОЗ ініціює запровадження кримінальної відповідальності за продаж ліків без рецепта.

Таку обіцянку Супрун дала 23 березня, нагадує «Слово і Діло».

В. о. міністра заявила, що штраф за продаж ліків без рецепта становить 120 гривень. «Для них це дешевше, щоб мати бізнес, ніж дотримуватися закону. Зараз Держлікслужба розробляє зміни до закону. І ми підвищуємо цей штраф. І ми також будемо ставити кримінальну відповідальність за те, що видають ліки без рецепта», – пообіцяла вона.

Відзначимо, що стаття 319 Кримінального кодексу України передбачає штраф/громадські роботи/арешт/обмеження волі за незаконну видачу рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин. А стаття 321 КК передбачає штраф/арешт/обмеження волі за порушення встановлених правил продажу отруйних чи сильнодійних лікарських засобів.

У період із березня до липня Кабінет міністрів не вносив до Верховної ради відповідного законопроекту. З огляду на те, що найближчим часом уряд піде у відставку, Супрун свою обіцянку провалила.

Нагадаємо, Кабінет міністрів схвалив запуск із 1 вересня пілотного проекту з моніторингу обігу лікарських засобів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: