«Доступні ліки»: відомо, скільки українців уже скористалися програмою

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила, що програма Доступні ліки спростила українцям доступ до лікування.

Урядовою програмою «Доступні ліки» скористалося вже понад 8 млн осіб.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає Слово і Діло.

«Завдяки «Доступним лікам» людина може не переривати курс через нестачу грошей, тобто лікування стало більш системним. Загалом уже понад 8 млн українців скористалися «Доступними ліками». Зараз у реєстрі 258 препаратів, які хворі можуть отримати повністю безкоштовно або з невеликою доплатою», – пише Гройсман.

Як українці оцінюють медреформу: більш ніж половина пацієнтів не задоволені професіоналізмом лікарівЗраду чи перемогу принесла українцям медична реформа, спробували з’ясувати соціологи. Але наші люди, здається, ще остаточно не розібралися.

Він підкреслив, що Всесвітня організація охорони здоров'я вже підтвердила: програма «Доступні ліки» спростила українцям доступ до лікування і допомогла знизити ціни на препарати.

Додамо, із 22 січня 2018 року в Україні діє новий список медпрепаратів у межах програми: 239 медикаментів, із яких 47 є повністю безкоштовними для громадян.

Як відомо, 27 лютого в Україні стартував другий етап медичної реформи. Також Кабмін прийняв стратегію розвитку медосвіти на 10 років.

Відзначимо, перший етап медичної реформи стартував 2 квітня 2018 року. Українці отримали можливість підписати декларації з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами. Поліклініки почали отримувати фінансування за принципом гроші ходять за пацієнтом.

Раніше, «Слово і Діло» вивчало, як українці оцінили роботу МОЗ і спеціальних державних програм для населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: