На скандальному окрузі в Покровському побили журналістів - ЗМІ

Читать на русском
У Покровську невідомі чоловіки і політтехнолог кандидата у народні депутати напали на знімальну групу місцевого каналу Капрі, повідомила журналістка Олена Соболенко.

У Покровську невідомі чоловіки і політтехнолог кандидата у народні депутати напали на знімальну групу місцевого каналу Капрі, повідомила журналістка Олена Соболенко.

Як пише «Слово і Діло», про це передає ІМІ.

У результаті нападу оператор отримав струс мозку, а також була розбита професійна камера і робочий телефон Соболенко.

За словами журналістки, спочатку Віталій Вербицький, який є політтехнологом кандидата у народні депутати Руслана Требушкіна, розбив її робочий смартфон, вирвавши його у неї з рук.

Потім він силою випхав оператора за двері приміщення Ради ветеранів, де проходила зустріч членів окружної виборчої комісії і керівництва міста.

Журналісти зацікавилися цим фактом і вирішили з'ясувати, чому ОВК не займається перерахунком голосів, як постановила ЦВК, а проводять зустріч з самим Требушкінім за зачиненими дверима. Але жоден з представників ЗМІ туди не зміг потрапити.

За словами Соболенко, потім невідомі молоді люди побили оператора, розбили камеру і знищили всі відеоматеріали з карти пам'яті.

Оператора півгодини тримали за дверима. Журналістка відразу ж викликала поліцію, яка приїхала не відразу.

Правоохоронці, які прибули на місце, не змогли потрапити в приміщення, оскільки натовп невідомих чоловіків закривав вхід. Згодом до поліції приїхало підкріплення, яке і звільнило оператора.

Сам оператор розповів, що йому погрожували розправою і намагалися дізнатися, скільки ще знімальних груп залишилося на вулиці. Після інциденту оператора госпіталізували.

Журналісти подали заяву в поліцію. За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.171 Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Нагадаємо, що підрахунок голосів в окрузі № 50 в Покровську супроводжувався протестами місцевих жителів через можливі фальсифікації.

Міністерство внутрішніх справ відправило в Покровск вертоліт зі спецназівцями для забезпечення правопорядку. А через кілька днів приміщення ОВК № 50 поліцейські взяли під посилену охорону.

Крім того, за словами кандидата у народні депутати Сергія Кошукова, глава і секретар ОВК № 50 в ніч на 27 липня зникли разом з протоколами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: