ЦВК самостійно встановить результати голосування в окрузі №50

Читать на русском
Комісія вказала на бездіяльність ОВК №50, яка не передала передбачену законом виборчу документацію.

Центральна виборча комісія здійснюватиме повноваження окружної виборчої комісії зі встановлення результатів голосування в одномандатному виборчому окрузі №50 на позачергових парламентських виборах 21 липня 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це 2 серпня повідомила прес-служба ЦВК у Facebook.

На скандальному окрузі в Покровському побили журналістів - ЗМІУ Покровську невідомі чоловіки і політтехнолог кандидата у народні депутати напали на знімальну групу місцевого каналу Капрі, повідомила журналістка Олена Соболенко.

Відзначається, що комісія встановила бездіяльність ОВК №50, яка не передала протокол про підсумки голосування з позначкою «уточнений» та іншої виборчої документації, передбаченої виборчим законодавством, а також не провела повторний підрахунок голосів на низці виборчих дільниць, тим самим не виконавши судові рішення.

ЦВК зобов'язала членів ОВК №50 передати уповноваженим представникам комісії пакети з виборчими документами, необхідними для здійснення повторного підрахунку голосів виборців на виборчих дільницях в окрузі №50.

Комісія звернулася до Нацполіції для забезпечення охорони під час прийому, передачі та транспортування зазначеної документації.

Раніше повідомлялося, що поліція відкрила кримінальну справу через невиконання членами окружної виборчої комісії №50 рішення суду про перерахунок голосів.

Нагадаємо, 22 липня в Покровську Донецької області почалися протести під будівлею ОВК №50 після того, як спостерігачі виявили розбіжності в цифрах, зазначених у протоколах.

У місто відправили вертоліт із силовиками для стабілізації ситуації під час підрахунку голосів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: